Marcel Ciolacu, președintele PSD, a răspuns criticilor cu privire la strategia sa de reorganizare a ministerelor. Liderul social-democraților a explicat că, în urma acestei măsuri, în România există o abordare unitară, la nivel administrativ. Acest aspect ușurează sarcina instituțiilor private sau de stat, în privința avizelor.
Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a argumentat strategia de reorganizare a ministerelor și a subliniat că, este nevoie ca fiecare ministru să vină cu o viziune mai amplă.
„Eu am creat un cadru legal pentru o reformă care va urma în România, a sistemului public. Până acum noi nu aveam acest cadru legal. Am terminat, nu mai suntem recordmeni la șefi de servicii. Eu eram șef de serviciu și mai aveam 10 posturi vacanțe, cei 10, ca să fiu șef de serviciu nu erau angajați. Luam banii, că eram șef de serviciu. Deci astfel de lucruri s-au finalizat. Am făcut reducerea de 25%, așa cum am spus-o la secretarii de stat și la funcțiile asimilate secretarilor de stat. Nu faci reforme după ureche, fiindcă am văzut ce se întâmplă de obicei. Fiecare ministru trebuie să vină cu un program mult mai amplu, cu companiile din subordine și cu altă viziune. Acest lucru nu poți să-l faci din birou, nici eu, nici miniștri. Este lucru, este o realitate pe care o discuți cu întreaga echipă.”, a precizat Ciolacu.
Președintele PSD a explicat că reorganizarea ministerelor a adus o abordare unitară, atât pentru sectorul public, cât și cel privat, în ceea ce privește obținerea de avize.
„Ce-am realizat cu reorganizarea, de exemplu, vor fi birouri unice de avizare atât pentru zona privată, cât și pentru zona publică, în subordinea ministrului de Resort, astfel încât un agent sau un primar să nu umble într-un minister, cum este Ministerul Transportului, sau Ministerul Mediului, pe la 10 agenții, ca să ia avize. Știți foarte bine că am început tot ce înseamnă digitalizare integrată cum avem, fiindcă avem și bani din PNNR, dar și bani din bugetul de stat.
Deci e pentru prima oară când avem o abordare unitară, fiindcă de fapt asta prevede și PNNR-ul, prevede o componentă financiară, dar și o componentă de reformă, dar mă bucur că după 30 și ceva de ani, un guvern va face acest lucru, inclusiv digitalizare ANAF-ului.”, a mai adăugat liderul social-democraților